De Follies i Danses

Músiques que han fet moure la humanitat, acompanyades pels sons que captivaren Europa

Quin és l’orígen de la música? Gran pregunta i evidentment sense una resposta absoluta. Però una de les seves possibilitats està en la seva relació amb la dansa. I és un fet evident que molta música ens porta a deixar anar el cos, a alliberar el nostre moviment.

            Des del principi de la humanitat ha existit aquesta relació i moltes vegades amb uns cànons musicals concrets que portaven a una tipologia de ball concret. A totes les cultures i civilitzacions hi és, però també cal observar-ne un fet: el punt on aquestes músiques deixen de relacionar-se amb el ball per passar a ser sols escoltades mantenint l’essència dels balls que acompanyaven.

            I aquest és el fil conductor del programa. Agafant la imaginació barroca de J.Ph.Rameau posant ritmes de danses europees en els peus de natius americans, passant per la Chaconne o el Fandango i sense oblidar la que va ser la dansa ibèrica més famosa del moment i que portà a escriure obres instrumentals monumentals de gran virtuosisme i que acabaren sent tota una bogeria: la Follia.

            Però no podem oblidar que allà on hi ha persones hi ha una cultura i amb ella la necessitat de posar ritmes i sons als seus balls. Per acabar aquest concert us proposem una selecció de danses jueves, hongareses i llatinoamericanes, tota una degustació de ritmes i melodies que de segur no deixaran el nostre cos quiet.

Programa

 • Les Indes Galantes
  J.Ph.Rameau
 • Chaconne
  H. Purcell
 • La Follia         
  A. Vivaldi
 • Fandango
  L. Boccherini
 • Dancing Suite                                  
  Dances Hongareses
  F. A. Kauer
  Dances Jueves
  W. Hader
  Choro
  V. Meza
  Jascha Tango
  B. von der Goltz
Quim Térmens – violí
Joan Morera – violí
Lluís Heras – violoncel

Contacte: info@arcattia.com

Mòbil: +34 687 85 31 04

Arcattia, trio de cordes
La vida és un viatge i viatjar ajuda a viure