De Follies i Danses
Músiques que han fet moure la humanitat, acompanyades pels sons que captivaren Europa
Quin és l’orígen de la música? Gran pregunta i evidentment sense una resposta absoluta. Però una de les seves possibilitats està en la seva relació amb la dansa. I és un fet evident que molta música ens porta a deixar anar el cos, a alliberar el nostre moviment.
Des del principi de la humanitat ha existit aquesta relació i moltes vegades amb uns cànons musicals concrets que portaven a una tipologia de ball concret. A totes les cultures i civilitzacions hi és, però també cal observar-ne un fet: el punt on aquestes músiques deixen de relacionar-se amb el ball per passar a ser sols escoltades mantenint l’essència dels balls que acompanyaven.
I aquest és el fil conductor del programa. Agafant la imaginació barroca de J.Ph.Rameau posant ritmes de danses europees en els peus de natius americans, passant per la Chaconne o el Fandango i sense oblidar la que va ser la dansa ibèrica més famosa del moment i que portà a escriure obres instrumentals monumentals de gran virtuosisme i que acabaren sent tota una bogeria: la Follia.
Però no podem oblidar que allà on hi ha persones hi ha una cultura i amb ella la necessitat de posar ritmes i sons als seus balls. Per acabar aquest concert us proposem una selecció de danses jueves, hongareses i llatinoamericanes, tota una degustació de ritmes i melodies que de segur no deixaran el nostre cos quiet.
Programa
- Les Indes Galantes
J.Ph.Rameau - Chaconne
H. Purcell - La Follia
A. Vivaldi - Fandango
L. Boccherini - Dancing Suite
Dances Hongareses
F. A. Kauer
Dances Jueves
W. Hader
Choro
V. Meza
Jascha Tango
B. von der Goltz
Quim Térmens – violí
Joan Morera – violí
Lluís Heras – violoncel
Arcattia, trio de cordes
La vida és un viatge i viatjar ajuda a viure