A l'entorn de Beethoven

Encara no existeix cap barrera que li digui al geni:
d’aquí no pots passar -L. v. Beethoven

Ludwig van Beethoven fou compositor, director, pianista i per sobre de tot músic. Un músic que visqué a cavall del XVIII i XIX, amb la vivència social i cultural que això comporta. Musicalment avarca el final del classicisme i els inicis del romanticisme. Considerat l’últim gran representant de l’escola vienesa del classicisme, la seva música i evolució musical arribà a cotes que fins molts anys després de la seva mort altres músics no varen aconseguir arribar.

En aquest concert us exposem obres de cambra en format de trio de dos violins i cello de L. v. Beethoven i de dos dels músics que potser van incidir més en els seus inicis musicals: J. Haydn i W. A. Mozart.

La relació entre J. Haydn i L. v. Beethoven és ben curiosa i digne de ser analitzada i ben
reflexionada. Cap el 1792, amb 22 anys, Beethoven viatjà cap a Viena per ampliar els seus estudis i un dels seus grans mestres va ser J. Haydn. Una relació de mestre a alumne que es deteriorà per alguns consells de Haydn cap a Beethoven i que no varen ser del tot ben rebuts.

I de la trobada de W. A. Mozart amb un jove Beethoven de 16 anys sꞌexpliquen moltes llegendes. El que és totalment cert és la influència absoluta de lꞌobra de Mozart en moltes de les partitures que escriví L. v. Beethoven.

Programa

 • Trio op 100 núm 2
   
  J. Haydn
 • Trio en mi m
  L. v. Beethoven
 • Divertiment  K439
  W. A. Mozart
 • Trio en Do M op 87
  L. v. Beethoven

Quim Térmens · violí
Joan Morera · violí
Lluís Heras · violoncel

Contacte: info@arcattia.com

Mòbil: +34 687 85 31 04

Arcattia, trio de cordes
La vida és un viatge i viatjar ajuda a viure