La bicicleta de Vivaldi i un fandango

Un viatge imaginari entre la música de Vivaldi i la de Boccherini

Ja sabem que la bicicleta és un invent posterior a l’època de Vivaldi, un moment en que precisament la música d’aquest compositor estava ben oblidada…però aquest simpàtic artefacte ens serveix com a vehicle por poder imaginar un viatge musical pausat i cerimoniós, gaudint de diferents paisatges sonors, pedalejant en bicicleta per diferents indrets d’Europa, com també va fer la música de Vivaldi. I tot ben amanit amb un “Fandango”!

Un programa de concert on la música de Vivaldi ens portarà a veure com els músics i la música del barroc en realitat eren uns viatgers imparables. Una música que també s’inspirava en els balls tradicionals i que els portaren a obres instrumentals monumentals com La Follia, tot un monument musical a aquesta dansa ibèrica i que es feu famosa arreu d’Europa, una dansa teòricament lenta però que les seves variacions acaben sent tota una bogeria, una follia, virtuosa cap als seus instrumentistes.

Però per tancar el concert, i en homenatge a aquesta monumental dansa de La Follia, us proposem una obra que també està inspirada en un ball ibèric i escrita també per un compositor italià que passà per Viena : el Fandango de L. Boccherini.

Programa

 • Trio Sonata op1 núm 8
  A. Vivaldi
 • Trio Sonata en Si b
  F. Jiránek
 • Trio Sonata en Sol M
  G. Tartini
 • La    Follia
  A. Vivaldi
 • Fandango
  L. Boccherini

Quim Térmens – violí
Joan Morera – violí
Lluís Heras – violoncel

Contacte: info@arcattia.com

Mòbil: +34 687 85 31 04

Arcattia, trio de cordes
La vida és un viatge i viatjar ajuda a viure