Entre Guerres

Som persones capaces del pitjor, la guerra,
i entremig crear bellesa

Les persones, aquests éssers auto-anomenats homo sapiens sapiens, resulta que ja des d’un bon principi ens hem dedicat a una salvatjada com és la guerra. Però per sort també a altres tasques, com la de crear bellesa en l’art. Tota una contradicció que potser la història ens posarà a lloc i ens traurà del nostre títol algun sapiens de més que ens hem posat.

 

            Us presentem un programa amb dues parts ben diferenciades històricament, però amb un mateix context: com crear música enmig de la barbàrie humana. Un inici de concert en l’època de Napoleó tot escoltant com Bernard Vaguerie va fer sonar una de les seves batalles guanyades; o la música del primer compositor d’ascendència africana, que lluità per la revolució fins que va tornar l’esclavitud: el Chevalier de Saint-Georges. I amb ells els sons de la persona que realment va aconseguir fer callar els canons de Naploeó: J.Haydn.

 

            Fent un bon salt temporal, que això no vol dir mancats de batalles humanes, ens trobarem amb les històries i les músiques de tres persones marcades entre les dues guerres mundials: el francès Jackes Ibert i el rus Dmitri Xostakóvitx, prohibits temporalment per les seves idees,  acompanyats per la meravellosa música de la polonesa Grażyna Bacewicz.

Programa

 • La bataille de Marengo, Op.8
  Bernard Viguerie
 • Trio en Do M
  Joseph Haydn
 • Sonata op 1 núm 3
  Chevalier de Saint George
 • Cinq pièces en trio (1935)
  Jacques Ibert
 • Trio (1936)
  Grażyna Bacewicz
 • Quatre peces
  Dmitri Xostakóvitx

QuimTérmens · violí
Joan Morera · violí
Lluís Heras · violoncel

Contacte: info@arcattia.com

Mòbil: +34 687 85 31 04

Arcattia, trio de cordes
La vida és un viatge i viatjar ajuda a viure