De Venècia a Sant Petersburg

Un viatge a dues ciutats relacionades a través de la música

Sant Petersburg, coneguda també durant el segle XX com a Leningrad i Petrograd, és una ciutat russa situada al mar Bàltic.

Fundada pel gran tsar Pere el Gran el 1703 amb la clara intenció de convertir-la en la finestra de Rússia cap al món occidental. Uns fets que comportà que fos la capital de l’imperi rus durant 200 anys i per tant un lloc on arribaren artistes d’arreu d’Europa.

La història d’aquest programa comença amb el gran violinista italià Giuseppe Tartini, que en les seves visites a la ciutat de Venècia aprofitava per fer classes a una noia de l’Ospedale dei Mendicanti que despuntava com a músic: Maddalena Lombardini.

Una persona que aconseguí sortir de la normativa dels Ospedale i realitzar-se com a concertista a tot Europa, sent un dels seus primers contractes a la ciutat de Sant Petergurg. Una relació Venècia – SantPetersburg que també cultivà un dels directors de l’Ospedale de Maddalena Lombardini: el gran Baltassare Galuppi.

Traslladada aquesta història ja a la ciutat de Sant Petersburg, i fent un salt temporal, ens trobem en uns segles XIX i XX convuls, però musicalment molt intens.

Uns moments en que la ciutat donà tres grans noms a la història amb una música d’un romanticisme tardà i de reminiscències nacionalistes: Alexander Borodin, Piotr Ilich Tchaikovsky i Dmitri Xostakóvitx.

Programa

 • Trio Sonatas op 2 núms 6 i 12
  G. Tartini
 • Trio op 1 núm 3
  M. Lombardini
 • Sonata a Tre en Fa M
  B. Galuppi
 • Trio en Sol M
  A. Borodin
 • Cançons populars russes                                  P. I. Tchaikovsky
 • Tres melodies           
  D. Xostakóvich
Quim Térmens – violí
Joan Morera – violí
Lluís Heras – violoncel

Contacte: info@arcattia.com

Mòbil: +34 687 85 31 04

Arcattia, trio de cordes
La vida és un viatge i viatjar ajuda a viure