Viena, punt de trobada

Una ciutat que ha estat punt de trobada continuat entre músics de diferents indrets

Des del punt de vista musical, i també en altres àmbits, de tots és coneguda la importància d’una ciutat com Viena. Orquestres, directors, compositors, intèrprets….la capital austríaca és una de les més antigues d’Europa. Una enorme riquesa històrica i cultural que la consolida com la ciutat de la música.

Aquest és el punt de partida que us proposem en el programa d’aquest concert. Obres de compositors en que el seu punt de trobada és la ciutat de Viena, ja sigui com a naixement, com a ciutat on varen desenvolupar una gran part de la seva activitat musical o, com en el cas de Vivaldi, el lloc on passaren els últims anys de la seva vida.

En aquest programa escoltarem tres obres de compositors considerats vienesos per excel·lència i que la seva música influí molt clarament en l’època i en les futures generacions: W. A. Mozart, J. Haydn i L. v. Beethoven. Amb ells, i per encetar el concert, un dels Trio-Sonata d’A.Vivaldi, una música de sonoritats úniques i properes escrita per un autor que acabà els seus dies a la ciutat de Viena.

I per arrodonir aquesta mostra dos autors que passaren pocs anys en aquest indret, però que els deixà una marca importantíssima: L. Boccherini amb un trio per a cordes escrit anys després de la seva estada com a cellista en les orquestres vieneses i una obra ben curiosa del violinista I. Lachner, ja en els principis del romanticisme, que ens mostra una petita broma escrita sobre l’estil barroc, considerat en aquella època com a “antic”: Die gute alte Zeit (“els bons bells temps). 

Programa

 • Trio Sonata op 1 núm 8
  A. Vivaldi
 • Trio op 100 núm 2 en Sol M
  J. Haydn
 • Trio en re m op 54 n 5
  L. Boccherini
 • Preludi i fuga en mi m 
  L. v. Beethoven
 • Divertimento KV 439c
  W. A. Mozart
 • Die gute alte Zeit, Op.77           
  I. Lachner
Quim Térmens – violí
Joan Morera – violí
Lluís Heras – violoncel

Contacte: info@arcattia.com

Mòbil: +34 687 85 31 04

Arcattia, trio de cordes
La vida és un viatge i viatjar ajuda a viure